Zes nieuwkomers op lijst Leefbaar ­Merksplas

Merksplas – Leefbaar Merksplas, die sinds 2001 de absolute meerderheid heeft, zet zes nieuwkomers op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. De twee jongsten, Nele Daems en Boris Kersemans, zijn allebei nog student. Burgemeester Frank Wilrycx trekt de lijst, met schepenen ­Monique Quirynen en Karel ­Lenaerts op twee en drie.

DPG Media Privacy Gate

No Description

Sportcentrum heeft BMX-parcours

Het BMX-parcours bij sportcentrum ‘t Hofeind is zondag officieel geopend. Enkele jongeren mochten als eersten erover fietsen. Het recreatief parcours is vrij te gebruiken is, behalve bij sneeuw of regen. Eens opgedroogd zorgen deze sporen voor meer gevaar. Gebruikers van het parcours moeten bovendien een aantal veiligheidsvoorschriften respecteren, een helm opzetten en aangepaste kledij dragen.

http://www.madeinkempen.be/nieuws/gft-levert-groen-gas-via-belgische-primeur-in-beerse-merksplas/

Merksplas geeft subsidies aan handelaars

Startende ondernemers kunnen in Merksplas sinds kort rekenen op een subsidie van de gemeente. Op die manier wil de gemeente handelaars naar de centrumstraten halen. Gedurende drie jaar kunnen nieuwe zaken de onroerende voorheffing op hun pand dat ze gekocht hebben of huren terug betaald krijgen door de gemeente.

Voetbalclub Merksplas opent nieuwe kantine, na verwoestende storm

Voetbalclub Merksplas heeft een nieuwe kantine. In januari dit jaar werd de oude clubkantine gedeeltelijk verwoest door een hevig onweer. Met de steun van de gemeente begonnen ze bij Merksplas daarom aan de bouw van een gloednieuwe kantine. Vanavond staat de officiële opening gepland.

Merksplas helpt inwoners die asbest willen verwijderen

Merksplas is uitgekozen als Kempense proefgemeente om asbesthoudende materialen te verwijderen. Met een groepsaankoop kunnen de inwoners oude golfplaten goedkoop laten ophalen. n Vlaanderen is naar schatting 3,7 miljoen ton asbest aanwezig in gebouwen. Het gebruik van de kankerverwekkende stof is sinds vijftien jaar verboden.

Kunstvrienden Merksplas krijgen renteloze lening voor renovatie van hun zaal

De gemeente Merksplas staat een renteloze lening toe aan de Kunstvrienden voor de renovatie en uitbeiding van hun harmoniezaal. 300.000 euro zal worden geleend op 30 jaar voor de renovatie van het waardevolle pand op de Molenzijde. Er wordt een nieuwe inkomhal bijgebouwd om meer ruimte te hebben en de keuken en het sanitair worden aangepakt.

Nieuw bezoekerscentrum Merksplas-Kolonie geopend

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) en zijn collega Ben Weyts (N-VA) openden deze namiddag de volledig gerestaureerde boerderij van Merksplas-Kolonie. Daarin huist voortaan het bezoekerscentrum waar je alles te weten komt over de landloperij. De restauratie van deze site is een belangrijke fase in het behoud van de 16 beschermde gebouwen op dit 600 hectare groot domein.

IN BEELD. Kinderclub De Spetter officieel geopend

In Kinderclub De Spetter in de Pastoriestraat was het zaterdag feest. De voormalige pastoorswoning is uitgebreid met een nieuwbouw om over voldoende plaats te beschikken. De gemeentelijke kinderopvang De Spetter startte vijftien jaar geleden. Zowel het aantal kinderen als het aanbod is in die periode fel gegroeid.

Merksplas opent nieuw gemeenschapscentrum

Het nieuwe gemeenschapscentrum De Marc/kt in Merksplas wordt zaterdag feestelijk geopend. Het culturele leven van de gemeente speelt zich voortaan af in een modern gebouw, waar zowel een beginnend rockgroepje als de doorwinterde Okra-leden welkom zijn. BR> Het nieuwe gemeenschapscentrum op de Markt kent zaterdag een bruisende start.

Provincie subsidieert fietspad Koekhoven

De Provincie Antwerpen heeft een subsidie van bijna 600.000 euro goedgekeurd voor de aanleg van een vrijliggend fietspad op Koekhoven. Nu moeten fietsers en het landbouwverkeer nog hetzelfde rijvak delen op Koekhoven. Als ook het Fietsfonds van de Vlaamse overheid een duit in het zakje doet, ziet het er naar uit dat de veiligheid snel kan gewaarborgd worden.

Touwtrekkers hebben nieuwe lokalen

Touwtrekvereniging De Berketrekkers heeft dit weekend de nieuwe accommodatie aan sportcentrum ‘t Hofeind ingehuldigd. Vrijdag was er een receptie en zaterdag en zondag waren er verschillende toernooien. ‘Vroeger hadden we alleen een container om ons materiaal in op te bergen’, zegt bestuurslid Jan Leenaerts.